Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до колектива на театъра
Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до колектива на театъра / Dariknews.bg, архив

Има с какво да се гордее вашият театър. Това заяви председателя на НС на БСП Михаил Миков по повод 70-годишнината от първото представление на Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово.

„Седемдесет години са и много, и малко. От гледна точка на историята, може би са нищожно малко. Ала за живота на един театър това време е повече от достатъчно за една равносметка. И тя е изключително позитивна и  богата тази равносметка. Стотици заглавия от световна и родна драматургия. Хиляди изиграни представления. Милиони зрителски посещения…

Мисля, че има с какво да се гордее вашият театър.

Още по-горди трябва да бъдете със своя труд днес, когато бездуховността настъпва от всички страни и опростачването на народа ни заема застрашителни размери. Знам колко е трудно. Знам колко непосилна е понякога е мисията на твореца – да поддържа огънчета на културата, за да има светлинка в тунела… Но знам и още нещо – че в лицето на БСП вие имате истински и верни съюзници, които ще направят всичко по силите си огънчето никога да не угасне.

Бъде достойни и занапред за своето апостолско дело – да носите всяка вечер на зрителите си радост и топлина, мъдрост и вяра, любов и надежда. А те да ви отвръщат с най-скъпото за всеки артист – с искрените си аплодисменти.

На добър час!“, пише в поздравителния адрес, изпратен до колектива на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.