Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до колектива на театъра

Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до колектива на театъра
Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до колектива на театъра / Dariknews.bg, архив

Има с какво да се гордее вашият театър. Това заяви председателя на НС на БСП Михаил Миков по повод 70-годишнината от първото представление на Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово.

„Седемдесет години са и много, и малко. От гледна точка на историята, може би са нищожно малко. Ала за живота на един театър това време е повече от достатъчно за една равносметка. И тя е изключително позитивна и  богата тази равносметка. Стотици заглавия от световна и родна драматургия. Хиляди изиграни представления. Милиони зрителски посещения…

Мисля, че има с какво да се гордее вашият театър.

Още по-горди трябва да бъдете със своя труд днес, когато бездуховността настъпва от всички страни и опростачването на народа ни заема застрашителни размери. Знам колко е трудно. Знам колко непосилна е понякога е мисията на твореца – да поддържа огънчета на културата, за да има светлинка в тунела… Но знам и още нещо – че в лицето на БСП вие имате истински и верни съюзници, които ще направят всичко по силите си огънчето никога да не угасне.

Бъде достойни и занапред за своето апостолско дело – да носите всяка вечер на зрителите си радост и топлина, мъдрост и вяра, любов и надежда. А те да ви отвръщат с най-скъпото за всеки артист – с искрените си аплодисменти.

На добър час!“, пише в поздравителния адрес, изпратен до колектива на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.