Кметовете на община Севлиево д-р Иван Иванов и на побратимения ни чешки град Валашке Мезиричи, Роберт Стржинек, подписаха официално „Писмо за подкрепа“. Това стана преди дни, когато на работно посещение в града ни беше делегация от Валашке Мезиричи. Това беше първото официално посещение на чешкия градоначалник в Севлиево, като той бе придружен от секретаря на общината – Йозеф Матоха.

Официална делегация от китайския район Нанхай на посещение в Севлиево

В рамките на деловото посещение са проведени работни срещи с администрацията на Община Севлиево и Историческия музей, във връзка с подготовката на два съвместни проекта. Проектите са по програма „Еразъм+“ - Стратегически партньорства между училището по стъкларство във Валашке Мезиричи и Историческия музей в града ни.

Проектните дейности включват взаимни посещения, творчески работилници и изложби на тема „Хоталич“. Д-р Иванов и Роберт Стржинек се ангажираха да подпомагат общите проекти, както технически, така и организационно.

Партньорството с гиганта Нанхай ще даде тласък на икономиката в Севлиево

Гостите от Чехия посетиха и водещи севлиевски фирми като „Идеал Стандарт - Видима”, „АББ-България“ и „Росица“. Двата града ще си партнират в общи проекти.

Източник: вестник „Росица“