Заледени участъци
Заледени участъци / DarikNews.bg
Сериозни критики към Общинско предприятие "Благоустрояване" по повод поддръжката на пътищата по време на усложнената зимна обстановка отправи съветникът от социалистическата партия Лена Енева по време на днешното заседание на местния парламент. Тя заяви, че в много участъци настилката е била заледена и необработена.

Какво ще бъде времето до края на януари?

Временно изпълняващия длъжността директор Кехайов коментира пред Дарик:

"Има и повредени машини, всичко се случва. Да, създало се е временно неудобство, реагирали сме по възможно най-бърз начин. Имаше леко затруднение, образува се лек лед по пътя, но беше проходимо. Става въпрос за интензивен снеговалеж много рано сутринта, непосредствено преди час пик. Няма как!"

Времето следващите дни - студени сутрини, но повече слънце през деня

По повод недоумението на Енева дали става въпрос за некомпетентност Кехайов каза, че се ползват стандартните средства - сол и при поледица малко пясък.

"На солта й трябва малко време да проработи", заяви той и уточни, че химически вещества не са ползвани, тъй като не се е налагало.

От "Благоустрояване" бяха критикувани от страна на опозицията, че искат увеличаване на персонала. Неудовлетворението на съветниците от БСП, изразено от Лена Енева е създадено от скорошното обединение на няколко звена в едно. Социалистите искат да се даде време на новата схема, която функционира от 1 декември, да покаже дали има необходимост от още персонал и за какво.