/ ThinkStock/Getty Images
Мразовит, но слънчев януарски вторник
95979
Мразовит, но слънчев януарски вторник
  • Мразовит, но слънчев януарски вторник
В следващите дни дневните температурите ще се покачват, но сутрешните стойности ще остават отрицателни. Това показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе".
 
Днешният ден пък ще покаже какво ще бъде времето до края на месеца - мразовити сутрини и спокойна обстановка през деня. Днес на места в низините градусите паднаха до минус 10.
 
Циклонът „Албена“ си отива, а с него и снегът

В следващите дни дневните температури бавно ще се повишават и към края на седмицата затоплянето ще се усети осезаемо. Следващата седмица на места в страната температурите ще прехвърлят дори 10 градуса. Снежната покривка, натрупала при последните валежи, бързо ще се топи и изчезва.
 
Климатолог прогнозира по-мека зима

В първите дни на февруари са възможни нови валежи от дъжд и сняг. Около 4-5 февруари според моделите ще има и мощен средиземноморски циклон, който ако засегне нашата страна, отново ще създаде типична зимна обстановка с много студ и сняг.

зима
ThinkStock/Getty Images

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

През деня ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър,а максималните температури ще достигнат 0 до 5 градуса.
 
Над планините
ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще прехвърчи сняг. По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи.