/ ThinkStock/Getty Images
През нощта снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ще се разкъса. В по-голямата част от страната северозападният вятър ще отслабне и стихне, само в Източна България ще е все още умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.

Циклонът „Албена“ си отива, а с него и снегът
 
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 2-3 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7 градуса, а вълнението на морето ще бъде 4 бала.
 
Над планините ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще прехвърчи сняг. Ще духа силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 м - около минус 9 градуса.

Оранжев и жълт код за сняг, дъжд и вятър, вижте къде
 
През следващите дни ще остане без валежи. Вятърът и по морския бряг ще стихне. Повече слънце ще има в планините и планинските райони. В равнинната част от страната на места ще се образува мъгла или инверсионна облачност.
 
В Северна България и по високите полета в Западна България снежната покривка ще се задържи и там сутрин ще е доста студено, минималните температури ще са около и под минус 10 градуса. Дневните температури ще остават близки и по-ниски от 0 градуса.
 
В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА