Обстановката в община Габрово на 8 декември
Обстановката в община Габрово на 8 декември / panoramio.com

Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 6°С. Влажността на въздуха е 86 %. Духа слаб юг-югоизточен вятър със скорост 2 м/с.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра и обработена. Температурата на въздуха е минус 7°С. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е нормално проходим. Температурата на въздуха е минус 6°С, времето е тихо и ясно. Пътните настилки в участъците Габрово - Трявна, Габрово - Севлиево, Габрово - Дряново, както и за Люляци са почистени, обработени и проходими. Пътищата в цялата община са сухи, видимостта е добра.

Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешните градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово" и ВиК- Габрово изпълняват нормално своите задължения.

„Топлофикация - Габрово" ЕАД уведомява своите абонати, че поради авария на главен топлоизточник, топлоподаването ще бъде намалено до 12.12.2016 г. Създадена е необходимата организация за работа до възстановяване на нормалното топлоснабдяване.

На телефоните на Общ.СС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

Прогноза:

Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места по поречието на Дунав ще има ниска облачност. След обяд от североизток облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, предимно западен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за декември.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, над северните райони. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-7°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето днес изгря в 7:37 часа и залязва в 16:47 часа.

Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,02 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.