Общинските служители с намалено работно време заради жегата
Общинските служители с намалено работно време заради жегата / netinfo
Безплатна минерална вода раздават от днес на посетителите в сградата на Общината. Във връзка с горещините се променя и работното време на общинската администрация. На 24 и 25 юли Общината ще бъде отворена от 7,30 до 13, 30 часа.

С цел намаляване и предотвратяване на опасността от вредното въздействие на високите температури са подготвени и разпространени указания на кмета на Общината и председателя на общинския съвет за сигурност и управление при кризи. Предвижда се:

1. От днес фирма“Благоустрояване” да започне поливане с вода на улиците в град Габрово по утвърден списък и график с цел намаляване на излъчваната топлина от бетона и асфалта.
2. На двата входа на сградата на общината и автогара Габрово да бъдат организирани пунктове за раздаване на безплатна минерална вода.

3. Да се ограничи масовото пребиваване на хора в затворени неклиматизирани помещения, което може да доведе до неблагоприятни здравословни последици. 4. Да се промени работното време на хора с длъжности изискващи работа на открито.

5. Децата в детските заведения да не се извеждат след 10,00 часа на открито. Същите да се къпят с хладка вода ежедневно.
6. Автотранспортни цистерни с нефтопродукти, както и такива превозващи взривоопасни химически вещества, да се движат по пътната мрежа в интервала от 21.00 – 06.00 часа.

7. Да се ограничи ползването на питейна вода за нуждите на автомивките на територията на община Габрово. Да се преустанови поливането на цветни, тревни и зеленчукови градини с питейна вода.
8. Зареждането с горива на бензиностанции и газостанции да се извършва в интервала от 21.00 – 06.00 часа.

9. Гасаческите и аварийно спасителните групи в кметствата и кметските наместничества да бъдат приведeни в готовност за бързо реагиране при необходимост.
10. Гражданите да не използват леснозапалими материали на открито и да спазват инструкцията за противопожарна безопасност.