документ
документ / iStock/Getty Images
От Община Габрово апелират към гражданите да използват електронните услуги с цел недопускане и ограничаване разпространението на коронавируса, предава Агенция "Фокус".

Не е необходимо физическото присъствие на хора в сградата на Община Габрово за заявяване или получаване на административна услуга, когато това е възможно чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на страницата на общината.

Учебният процес в Габровска област се възобновява от 16 март

Задълженията към Местни данъци и такси също могат да се заплатят по електронен път, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори.

От Община Габрово насърчават гражданите да търсят контакт с администрацията по телефон и електронна поща, както и да използват административните електронни услуги, когато това е възможно. Всичко това е във връзка с указанията на Националния оперативен щаб за коронавируса и предприетите мерки за недопускане и ограничаване разпространението на заболяването, както и осигуряването на непрекъсваем процес при административното обслужване на гражданите.