Фондация Обществен дарителски фонд
Фондация Обществен дарителски фонд / личен архив
Фондация "Обществен дарителски фонд - Габрово" обявява конкурс за иновативни проектни идеи за участие в осмия Дарителски кръг "За Габрово", който ще се проведе на 18 декември 2017 г.

Дарителският кръг е място, на което одобрените на конкурсен принцип проекти, се представят пред дарители и търсят тяхната подкрепа за реализиране. Кандидатствалите организации, съвместно с Обществения фонд провеждат дарителска кампания и привличат дарители още преди дарителския кръг.

В рамките на конкурса ще бъдат избрани до пет проекта, предложени от граждански организации от област Габрово. Набраните средства от Дарителския кръг ще получат насрещно финансиране от Фондация „Америка за България“.

Проектите, които ще бъдат одобрявани, трябва да са свързани с дейности, които укрепват гражданското общество. Няма да се подкрепят проекти, свързани с религиозни институции и политически партии, както и чисто хуманитарни проекти като например закупуване на дрехи и храна за бедни, лечение на болни.

Няма да бъдат подкрепяни и чисто икономически дейности, свързани с дейността на фирми, освен ако не се касае за проекти, които развиват социално-предприемачески модели в полза и с участието на уязвими групи. 

Предстоящият Дарителски кръг „За Габрово" е част от Националната седмица на дарителските кръгове в България, която се организира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Организирането на дарителски кръгове дава възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят интересни идеи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността.

Дарителските кръгове се разпространяват в България от ФРГИ от май 2012 г. и са вдъхновени от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна.

Можете да предложите своите проекти за разглеждане и предварителна селекция от страна на „Обществен дарителски фонд - Габрово" и Фондация „Работилница за граждански инициативи", като изискате от нас формуляра за участие, попълните и изпратите обратно на лично съобщение на фейсбук страницата на ОДФ