Областна стратегия за развитие на социалните услуги
Областна стратегия за развитие на социалните услуги / Дарик Габрово, архив

 

Над 30 души са взели участие в  дискусиите относно  възможностите  за развитие на социалните услуги в  Габровска област. В рамките на срещата са били представени основните изводи от вече готовите анализи в три от общините - Габрово, Дряново и Севлиево. Все още не е завършен анализа на Община Трявна, но предстои това да се случи следващата седмица.

До края на месеца всички анализи трябва да бъдат съгласувани и съответно приети от общинските съвети по места. Това е важна стъпка напред, защото на база на тези анализи в началото на месец октомври се очаква да е готов и първия вариант на самата областна стратегия.

Следва  да се обсъдят изводите и приоритетите, както и целите за следващите 5 години, за да може до края на октомври документа да е готов в окончателния си вид.

Областната  стратегия за развитие на социалните услуги ще е основният стратегически  документ на база, на който ще се определя обосноваността за разкриване и/или  разширяване на капацитета на социални услуги и ще бъде основата за разработването на годишните общински планове в сферата.