вестници
вестници / sxc.hu
„АББ България” бе наградена с първо място в категорията „Работодател на годината” на наградите, организирани от форума „Кариера в България. Защо не?”, преборвайки се за отличието с множество силни компании на местния пазар. Тази новина разпространява в челната си статия от днес вестник „100 вести". 

В друга статия изданието отчита напъните на кабинета, свързани с въвеждането на електронно управление. До 1 ноември всички администрации ще са задължени да общуват помежду си само електронно, твърди Томислав Дончев, заместник на премиера. 

Вицепремиерът Томислав Дончев
БГНЕС, архив

„Честита нова цена на водата от днес, габровци!“ – с тези думи на лидера на габровската левица инж. Здравко Кънчев започна вчерашната пресконференция с местните журналисти, не пропуска да отбележи „100 вести". Народният представител Кристина Сидорова, коментира пред изданието, че е повишена цената на водата с близо 30 стотинки. Николай Григоров, областен председател, категорично заявява, че цената на водата е повишена, благодарение на ГЕРБ - управляващата партия в Габрово. 

Здравко Кънчев
БСП Габрово

„100 вести" напомня, че остават броени дни до началото на едно от най-чаканите музикални събития в Габрово - Международния фестивал „Празник на духовната музика”. На 13 октомври от 18.30 часа в храм „Света Троица” ще се представят първите хорове. 

Фестивалът за сакрална и духовна музика в Габрово е признат за най-добър в България
Dariknews.bg, архив

Ароматът на кафе може да подобри решаването на аналитични задачи
ThinkStock/Getty Images