/ netinfo

Проектът „Детинска мъдрост - музейна забавачница“ на Националния музей на образованието-Габрово получи годишната награда на Сдружение „Български музеи“ в категорията "Образователна инициатива".

Публичен урок "Семейството - корени и криле" в НМО

Отличията бяха връчени на официална церемония в Националния военноисторически музей. В поздравителен адрес до наградените три музея министърът на културата Боил Банов подчертава, че тези отличия "започват да се възприемат не само като още един начин обществото да засвидетелства уважение към труда на специалистите, но и като стимул всички да бъдем още по-отдадени и координирани в усилията си по съхраняването и популяризирането на богатото културно наследство".

Директорът на НМО – Габрово с покана от международно научно списание

Председателят на Сдружението „Български музеи“ Борис Хаджийски изрази удовлетворение, че връчването на наградите за втора поредна година се превръща в устойчива инициатива и пожела на всички винаги да се борят за по-доброто настояще и бъдеще на музеите.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева благодари на музейните специалисти за инициативите в рамките на Годината на европейското културно наследство и подчерта, че българските музеи стоят много добре като партньори, като места, в които се пазят съкровищата на България и като места на духа и новото знание. 

Проектът "Детинска мъдрост - музейна забавачница" на НМО-Габрово е изграден на едютеймънт метода и има за цел да даде образование чрез игри и забава на деца от 5 до 7 години. Съдържа 7 основни теми с времеви обхват от месец ноември до месец май.