Николай Сираков подминава Lafka
Николай Сираков подминава Lafka / DarikNews.bg, архив

Шефът на ОбС подминава Lafka. С това заглавие излиза вестник "100 вести" днес. Той казва:

Въпрос на избор е откъде ще си купуваш вестниците. Всеки вижда това, което иска да види. Така председателят на ОбС в Габрово Николай Сираков коментира протеста на жители от много общини в страната, в т. ч. и в Габрово, срещу монтирането на спирки и павилиони за вестници „Lafka”. Един от мотивите за тези протести е, че фирмата собственик създава монопол за разпространение на печатните издания и други стоки нейно производство. Останалите теми от изданието:

В Габрово и региона няма чакащи за настаняване в дом за стари хора, твърди директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Пенка Гоева. Много често различни групи от хора в Габрово предлагат в града да се изгради Дом за стари хора, защото има нужда от такава институция. Списъци на чакащи с месеци и дори с години има за специализираните институции, където се приемат хора с различни видове увреждания.

Как ще се облагат фючърсните сделки и рентата в натура, която кооперациите раздават на своите арендодатели, питаха в понеделник следобед земеделските производители представителите на НАП в Габрово - и.д. директор на местния офис Иван Димиев, юрисконсултът Веселина Цанкова и Пламен Ковачев от „Връзки с обществеността“.

Министерството на образованието и науката, чрез средствата от държавния бюджет на Република България, осигурява средства за дневното хранене на над 5000 деца и ученици от Габровска област през 2014 година. Това показва разпространена от МОН информация за броя на децата и учениците за учебната 2013/2014 година и размера на средствата по първостепенни разпоредители с бюджетни кредити за подпомагане храненето на децата от подготвителните групи в детските градини и училищата и на учениците от 1 до 4 клас.