Намерено мъртво бебе
Намерено мъртво бебе / netinfo
Едномесечно момиченце на име Мария Магдалена е занесено мъртво тази сутрин от дядо си в Спешна помощ - Дряново. 

Мъжът разказал на медиците, че сам се  грижел за бебето, докато неговата 17-годишна майка работи в друго населено място. Дядото и бебето се отоплявали с печка на твърдо гориво, за това и първоначалното предположение на лекарите било, че момиченцето е починало през нощта от задушаване с въглероден окис. Според социалната служба в Дряново обаче майката също е живеела  при бебето и дори е била наблюдавана от отдела за закрила на детето, тъй като е непълнолетна. На 30 ноември  социални работници са посетили дома и са разговаряли с нея. Според тях условията, при които се отглеждало детето били сравнително нормални.

Тялото на детето е откарано за аутопсия в Габровската областна болница.

Съдебният лекар д-р Янко Колев съобщи за Дарик, че все още няма окончателно становище за причината, довела до смъртта на Мария-Магдалена. При огледа на трупа е открита травма на главата, но няма белези на насилие.

Удар, отравяне с пушек от печката или друга е причината за смъртта на момиченцето ще стане ясно през следващата седмица, когато ще бъдат готови резултатите от изследването на кръвта. За случая е уведомена полицията.