Социалното консултиране на най-голямата група хора с увреждания на територията на Севлиево
Социалното консултиране на най-голямата група хора с увреждания на територията на Севлиево / Община Севлиево
Социалното консултиране на най-голямата група хора с увреждания на територията на Севлиево е основната дейност, реализирана от център „Добрина” в Севлиево, съобщават от Общината. Между май и юли екипът на центъра е помогнал на 25 човека, които за първи път са ползвали ресурсите на алтернативните социалните услуги.
 
Пациентите са хора с множествени увреждания, с последици от инфаркт, инсулти, форми на диабет, болни в тежка социална изолация.

Мониторинг на социалните услуги в Габрово

 
Съобразно персоналните възможности и нужди те са консултирани по теми, свързани с ресурсите на общността. Получили са съдействие посредничество при попълване на документи, както и за осъществяване на контакт с различни институции и услуги. Осигурено им е пространство за изразяване на чувствата и споделяне на лични истории.

Община Севлиево
Социалното консултиране на най-голямата група хора с увреждания на територията на Севлиево

Хората са се възползвали от пълния комплект здравно-рехабилитационни услуги в центъра. В рамките на здравното консултиране са използвани модерни и съвременни методи за предоставяне на актуална информация за здравето и факторите, които му влияят, както и средствата за съхраняването му. Медицинското обслужване е провеждано с внимание и индивидуално отношение.

Нови социални услуги за подкрепа на деца и семейства в риск
 
Рехабилитационната подкрепа дава вече своите трайни резултати, тъй като пациентите са споделили, че имат подобрен тонус и увеличаване на обема на движенията, в мащаба на личните си възможности.  
 
Интензивно се развиват и трудовите терапевтичните занимания. Развива се фината моторика, стимулира се идейността, получават се реални резултати, които влияят положително на самооценката на личността. 

Дневен център за възрастни хора с увреждания бе открит в Севлиево
 
Успешно реализирани са поредица от екскурзии, финансирани с обществен ресурс. Посетени са забележителности и е получена историческа информация и любопитни факти, които са обогатили познанията на групата от центъра.