Мирослав Семов, личен архив
Мирослав Семов, личен архив / Годишнина от гибелта на Апостола отбелязаха в Дряново
В Дряново почетоха годишнината от гибелта на Апостола

"Ако спечеля – печели цял народ, ако изгубя – губя само мене си!"

Едва ли има човек в България, който не знае този велик цитат на Апостола на свободата Васил Левски.  На днешния ден се навършват 146 години от гибелта му. Ден, който е сред малкото в календара ни, който ни обединява, който ни кара да направим равносметка на делата си и да отчетем постигнатото и пропуснатото. Делото на Апостола е чутовищно, непреходно и вечно!

„Аз съм посветил себе си на Отечеството, да му служа до смърт и да работя по народната воля.“

Мирослав Семов, личен архив
Годишнина от гибелта на Апостола отбелязаха в Дряново

И го направи! И остави след себе си диря, която няма да бъде заличена никога! И ни завеща една чиста и свята република, която да съхраним, развиваме и поставяме над всичко! Без значение от етническа и религиозна принадлежност! 
Неговите дела, дела на национална светиня, неговата саможертва в името на нашата родина България ни задължава да погледнем отговорно и да дадем своя принос за изпълнение на заветната мечта на Апостола!

Нека последваме думите и делата му, нека загърбим песимизма и злободневието, нека последваме неговите проповядвани идеи, нека оставим на поколенията след нас именно такава родина, заради каквато Васил Левски се жертва! Няма непреодолими препятствия, мечтите на всички ни за един по-добър свят са реални, защото всичко зависи от нас!

Поклон, Апостоле, пред делото и паметта ти!