Втора проява за популяризиране на членството ни в ЕС
Втора проява за популяризиране на членството ни в ЕС / Областен управител Габрово

Още две информационни събития, организирани от областния управител на Габрово по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, се проведоха в общините Дряново и Трявна.

Първото за региона информационно събитие, посветено на десетата годишнина от членството в ЕС

Основната им цел е да насочат вниманието на аудиторията върху ползите за България от членството в ЕС и подготовката на страната ни за предстоящото председателство. Това е темата на презентацията, която областният управител Невена Петкова представи пред участниците в срещите.

Българите са по-скоро оптимисти за европредседателството

Като икономически и социални ефекти от пълноправното ни членство в съюза тя посочи присъединяването на страната ни към единния европейски пазар, достъпа до европейски средства, трайната тенденция по нарастване на инвестиционния интерес. Представени бяха европейските институции, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България на Съвета на ЕС.

Хорото е символ на цялост и на обединението ни навсякъде по света

Изборът на младежка аудитория, която участва в събитията в общините, не е случаен. Развитието на младите хора е един от четирите основни приоритета, върху които е насочен фокусът на българското председателство. Те имаха възможност да се запознаят с информация за реалните ползи на България от членството й в ЕС, какво на практика се е случило през тези 10 години, как са се променили условията ни на живот, какво означава да си гражданин на Европейския съюз.

Симеон Сакскобургготски и Росен Плевнелиев са част от имената, които влизат в новосъздадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС

Пътуващата изложба на тема „Нещо българско и родно…в ЕС“ беше акцент във втората част от информационните събития, които продължават в три читалища в селата Съботковци, Гостилица и Кисийците.