Снимка:
Снимка: / Министър Банов закри Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово
Приключи 11-то издание на Международния фестивал на комедийния спектакъл. За пет дни, от 13 до 17 май, публиката в Габрово видя седем от най-добрите комедийни спектакли, играни по българските театрални сцени и гостуващото представление на театър Куманово от Република Северна Македония. По време на фестивала зрителите гласуваха при кого да отидат двете награди.
 
Официален гост на церемонията по закриването беше министърът на културата Боил Банов, който обяви носителя на наградата „най-смешен спектакъл“. Отличието грабна постановката „Мъни, мъни, мъни“ на театър Куманово. Министър Банов отправи поздравления към габровци за Деня на града – 17 май. Той пожела на Габровския театър и директора Петко Койчев чрез работата си да носят естетическо удоволствие на зрителите и да подклаждат любовта им към театъра. 

Снимка:
Министър Банов закри Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово

Публиката присъди наградата „най-смешен актьор“ на Валентин Танев за ролята му в постановката „Коя гад изяде кашкавала“ на режисьора Теди Москов и ДТ „Сава Огнянов“ – Русе. Наградата се връчва в памет на актрисата Ружа Николова от габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“ и е осигурена от нейното семейство, обяви директорът на театъра Петко Койчев.
 
За отчитане вота на зрителите отговаряше комисия по преброяване на гласовете. В състава ѝ бяха селекционерът на фестивала Мирела Иванова – драматург от Народен театър „Иван Вазов“, кореспондентът на БНР в Габрово Велина Махлебашиева и актьорът от Габровския театър Ангел Калев. 

Снимка:
Министър Банов закри Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово

С постановката „Един безумен ден“ на режисьора Михаил Петров, трупата на Народен театър „Иван Вазов закри фестивалната седмица. Изключителната актьорска игра, режисура и драматургия, пищни костюми, хореография и музика бяха възторжено оценени от публиката, която не спираше да аплодира актьорите от Народния театър.