Медали за участниците ни в Балканиадата на закрито в Букурещ
Медали за участниците ни в Балканиадата на закрито в Букурещ / личен архив

С един златен, два сребърни и два бронзови медала се завърнаха габровските лекоатлети ветерани от втората Балканиада на закрито в Букурещ.

Петимата габровски състезатели представиха по страхотен начин България и завоюваха пет медала от Балканиадата по лека атлетика за ветерани, провела се в румънската столица на 12 и 13 март.
В надпреварата в обновената зала Lia Manoliu се включиха рекорден брой участници от 10 държави като българските състезатели бяха 63.

Въпреки липсата на условия за подготовка, габровските атлети демонстрираха висока класа и спечелиха медали. Живко Желев завоюва балканската титла с нов балкански рекорд в най-атрактивния спринт на 60 метра в групата на 40 годишните. Живко коригира с 6 стотни миналогодишния резултат на варненския спринтьор Венци Гугов и записа 7.40 в най-късия спринт.

Със сребърни медали се завърнаха Алекси Чиликов на висок скок и Николай Лясов на дълъг. Бронзови медали за България добави Владимир Христов в тройния скок и 3000 метра спортно ходене. Отлично бягане на 60 м направи Петьо Христов, класирайки се шести, само на 20 стотни от бронзовия медал в групата на 55 годишните.

Доброто класиране затвърди Алекси Чиликов с още две четвърти места на дълъг скок и 60 метра с препятствия в групата на 50 годишните.