Левски е истинският обединител на нацията
Левски е истинският обединител на нацията / БСП
Народният представител от „БСП за България“ Кристина Сидорова, заедно със заместник – председателя на НС на БСП Кирил Добрев, поднесоха цветя пред паметника на Апостола, намиращ се в двора на Къкринското ханче.

„Днес е модерно да се говори – как, кой и защо е обединител на нацията. Е, Левски е истинският обединител. Българин, надскочил времето, родолюбец с кауза.“ Това каза зам. председателят на БСП Кирил Добрев, който се включи в отбелязването на 145-та годишнина от смъртта на Васил Левски.

„Човекът, който казва: “играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло, отговорно да се постъпва”. Човек, посветил живота си за свободата на България… “всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството”, допълни Кирил Добрев.

„Пред паметта на Апостола мълчим. Свеждаме глава и си даваме равносметка, колко грешни сме. Помним ли заветите му, изпълнихме ли заръките му? Разбрахме ли защо написа „Народе????“. А какво ли би написал той днес? Поклон, Апостоле! Толкова си нужен днес“, каза Кристина Сидорова.