Концерт  пред английската общност в община Дряново
Концерт пред английската общност в община Дряново / Община Дряново

Смесеният камерен хор за школувано пеене при Народно читалище „Развитие-1869" се представи с концерт пред английската общност в община Дряново.

Самодейците очароваха публиката с прекрасните си изпълнения в храма „Параклиса", в село Славейково. Поканата към тях дойде от заселниците от Обединеното кралство, които поддържат свой дом на територията на община Дряново.   

Събраха се около 50 англичани, както и много гости от съседните села Ритя, Скалско и Караиванца. Диригентът на хора Росица Томова, подпомагана от хористката Сузана Диксън, се обърна към присъстващите, разяснявайки идеята за подбрания репертоар на формацията. Тя сподели, че хорът започва своя концерт с църковно-славянската класическа молитва „Отче наш", а завършва с католическата молитва на Аркаделт „Аве Мария". Към това Томова добави, че изпълненията са от класическия, популярен репертоар и от църковно-славянския,  който гостите чуваха за първи път. Като реверанс към английската аудитория прозвучаха изпълнените католически песни.

В края на празничната вечер кметският наместник на с. Славейково Мария Йонова благодари за брилянтните изпълнения на хористите, изразявайки възторга на публиката.