Кметът на Габрово благодари на Дарик за съвместна инициатива
Кметът на Габрово благодари на Дарик за съвместна инициатива / Дарик Габрово

Кметът Томислав Дончев изказа днес благодарност на Дарик за съвместната кампания „Аз обичам Габрово" на Общината и радиото, която стартира преди 3 месеца. В хода на инициативата беше открит общински call-център и универсален телефон за сигнали на граждани.

На него, както и на телефона и имейлите на Дарик и Общината до момента са получени над 100 сигнала. Повечето от тях, предадени в общинския call-център, са за непочистени улици, незаконни сметища, бездомни кучета, проблеми с осветлението, светофарните уредби и пътната инфраструктура.

Много малко от сигналите обаче донасят информация за извършени нарушения. Все още гражданите явно имат притеснение, че биха могли да си развалят отношенията с някой, давайки информация за нарушения на техен съсед, коментира градоначалникът.  Ясно е, че този рефлекс трябва да се култивира във времето и бъдещето е в тази посока. Когато някой си изхвърли боклука на тротоара, той трябва да си понесе отговорността  и да поеме разходите, свързани с почистването му, каза още Дончев.