/ Кирил Станоев с фотографска изложба в Музея на хумора и сатирата

Музеят на хумора и сатирата представя първата самостоятелна изложба на Кирил Станоев със заглавие „Събота сутрин, -2 °С, усещат се като -7 °С“. Откриването ще бъде на 21 февруари 2019 г. от 18.00 часа в музея. Забавните и абсурдни кадри с необичаен реквизит са подбрани от Мариета Ценова и ще бъдат показани в  зала 7 до 30 април.

ДХС приюти ценно дарение от проф. Иван Газдов

За Кирил Станоев софийският битак е неизчерпаем източник на реквизити. От дистанцията на времето той миксира стилове, материали и предмети, сменя контекста им и ги поставя в композиции, повлияни от ренесансовия портрет. Иронията му обаче подменя класическите послания на портрета, като използва символи на дизайна на XX век и цветовете на американския поп-арт, „документира” времето ни с абсурдно „чисти” визии, присъщи на плаката, изолира предмети на кича в минималистичен декор и сублимира ексцентричността на визията до послания на притчи.

Кирил Станоев с фотографска изложба в Музея на хумора и сатирата

Кирил Станоев е самоук фотограф. Снима портрети - както свои художествени проекти, така и сесии за водещи модни и лайфстайл списания. Роден е през 1983 г. и живее в София.

Мариета Ценова работи като арт директор на свободна практика, дизайнер и фотограф. Била е креативен директор, моден редактор и стилист на сп. „Егоист“ и куратор на Международното биенале на графиката, Варна. Има над 15 самостоятелни фотографски изложби в България, Великобритания, Германия и Италия.