Йордан Стойков: Севлиево заслужава да се върне на пътя на успеха и развитието
Йордан Стойков: Севлиево заслужава да се върне на пътя на успеха и развитието / БСП - Севлиево

През 2011 година Севлиево бе обявен за най-просперираща община, с най-динамично развитие. За съжаление през 2015 г. се намира на 414 място, от 530 общини в България, по публичност.

Това каза при откриването на предизборната кампания Йордан Стойков, кандидат за кмет на коалиция "Избирам Севлиево”.

В листата с кандидати за общински съветници и сред кандидатите на политическата формация за кметове на населени места има много доказани професионалисти, реализирани хора, които с принос в развитието на гражданското общество.

Кандидат-кметът на коалицията Йордан Стойков заяви, че това са важни мотиви, които ще провокират хората да гласуват за лявата коалиция.

Йордан Стойков припомни, че през 2011 година общинската администрация, начело на която бе той, е оставила разработени и спечелени европейски проекти.

"Обектите бяха открити от сегашното ръководство на Община Севлиево, но след изборите на 25 октомври следващият екип ще трябва да разработва нови, тъй като по обективни и субективни причини сега няма такива спечелени".

Йордан Стойков не пропусна да припомни ситуацията от годините на ляво управление на Севлиево.

"От 1995 г. до 2011 г., когато общината бе управлявана от левицата, не беше необходимо да се записвате при секретарката на кмета, за да влезете при него. Не беше нарушаван прекия път между кмет и местна общност. Ще кажа, че до 2011 г. никога кмет не се е крил и не се е заключвал в кабинета си от гражданите.

Ремонтите на инфраструктурата се правеха през целия мандат, а не през последните четири месеца. Земеделски земи и жилища не се продаваха "на килограм". За съжаление през последните години това беше практика.

През настоящия мандат жителите на много от селата не познават кмета.

Това са причините да се заложи на "Избирам Севлиево".

Севлиево заслужава добро, публично, прозрачно управление. Заслужава да се върне на пътя на успеха и развитието. За тази цел са необходими силни съветници. Кандидатите в нашата листа са достойни хора, които биха се справили със своята работа.

Най-общо ги разделяме на четири групи.

Първата са предприемачите, които дават работа на много хора в Севлиево и имат принос към местната хазна. Техни представители в нашата листа са Данаил Лалев, Момчил Кънев, Христо Цонев, Мария Цонкова, Емилиян Маринов, Доротея Иванова, Стамен Пенев, Магдалена Тотева и Магдалена Бенева.

Втората група съветници са обединени около социални дейности, образование и грижи за хората. Тя се представлява от Петинка Михайлова, Ценка Йонкова, Соня Гъркова, Огнян Пешков, д-р Марин Шумков, д-р Михайлова.

Третата група са младите, нашето бъдеще. На тях разчитаме да ни посочват грешките, да показват, че Севлиево има не само минало, но и бъдеще. Николина Николова, Катя Иванова, Момчил Димов, Силвия Стоева са техни представители.

Четвъртата група са най-верния барометър за това къде пропускаме да бъдем полезни. Обединява ги грижата към останалите и готовността да работят в полза на хората. Това са Радослав Славов, Стефка Александрова, Николина Николова, Николина Христова, Донка Христова, Илия Илиев, Иван Дочев, Начо Начев. Част от тях са и кандидати за кметове населени места".

Кандидатът за кмет Йордан Стойков, който преди четири години призова за публичен дебат за бъдещето на Севлиево, използва старта на кампанията, за да го поиска отново.

"През 2011 г. няколко пъти каних г-н Иванов, сегашен кмет, на публичен дебат за това какво трябва да се случи в общината. Правя го отново, защото нашите съграждани имат нужда да чуят какво мислят техните кандидати и да направят добър и информиран избор", заяви Стойков.

В коалиция "Избирам Севлиево" са обединени БСП, Движение за социален хуманизъм, партия на Зелените, Български социалдемократи и Земеделски народен съюз "Александър Стамболийски". Техните лидери заявиха, че ги сближава социалната политика на левицата и личността на кандидат-кмета Йордан Стойков.