Информационен ден на ОИЦ Габрово в Севлиево
Информационен ден на ОИЦ Габрово в Севлиево / Дарик Габрово, архив

Областен информационен център - Габрово ще проведе информационен ден на 7 март, от 10:00 часа, в зала 200 на Община Севлиево. Темата е „Интегрирано планиране и управление на територията - Предизвикателства пред новия програмен период".

Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие засягат пряко живота на териториалните общности, а идентифицираните нужди са основа за трайното подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на градските територии, и пряко определят насочването на средствата по оперативните програми в градовете за новия програмен период 2014-2020 г.

С оглед на това ОИЦ - Габрово насочва събитието към широк кръг от хора в Община Севлиево - представители на администрацията, общински съвет, бизнеса, неправителствения сектор, гражданите и медиите. За лектор на информационния ден е поканен  доц. д-р Стелиян Димитров - преподавател в СУ „Св. Климент Охридски" и разработчик на  ИПГВР в общините Варна, Гоце Делчев, Карлово, Плевен и Лом. С  теоретичния си и практически опит, той ще допринесе изключително много в процеса на идентифицирането на нуждите и внасяне на яснота по предварителната подготовка на проектното предложение.