Христофор Лалев - председател на ОбС в Севлиево
Христофор Лалев - председател на ОбС в Севлиево / netinfo
Христофор Лалев е новият председател на севлиевския общински съвет. Той бе избран с тайно гласуване, като от 27 общински съветници той бе подкрепен от 20. Лалев е от квотата на Коалиция „Демократична левица” и вече е бил председател на общинския съвет. Това стана на първата, учредителна сесия на новия Общински съвет в Севлиево.

Заседанието бе свикано от областния управител Цветан Нанов, който изрази надежда, че всички новоизбрани съветници, кметове на населени места и община ще работят така, че гражданите от общината да се чувстват по-добре, да живеят по-добре, кметствата да са по-богати, а хората по-щастливи.

Тържественото заседание бе ръководено от най-възрастния съветник - Матьо Матев от Коалиция „Демократична левица”, за когото този мандат е пети поред. На церемонията кмета Йордан Стойков, общинските съветници и кметове на села подписаха своите клетвени листове.

По-късно Митхат Алибашев от квотата на ДПС подаде оставката си. „Като заместник областен управител аз контролирам решенията на общинските съвети, а не мога да бъда едновременно и счетоводител и ревизор”, каза Алибашев.

Информацията е на Мая Ганева