Снимка:
Снимка: / „Господа, другари, pichove и дами“

Какво е общото между Виктор Ляпин, Гогол, Чехов и Хашек? Отговорът на този въпрос ще намерите в третата вечер на Международния фестивал на комедийния спектакъл – сряда, 15 май. Публиката ще се наслади на представлението „Господа, другари, pichove и дами“ на режисьора Димо Дешев, което започва в 19.00 часа на сцената на Габровския театър.

Постановката на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, е направена по текстове на Виктор Ляпин, Гогол, Чехов и Хашек. Театрално пътешествие, което с много хумор съчетава най-доброто от различни славянски автори с популярни песни от Висоцки, Булат Окуджава и познати руски филмови класики като „Диамантената ръка“ и „Бялото слънце на пустинята“. Участват актьорите: Мариета Калъпова, Георги Ангелов, Генадий Николов, Мариян Стефанов, Петьо Кръстев.

Международен фестивал на комедийния спектакъл ще се проведе в Габрово от 13 до 17 май

С този спектакъл плевенската трупа прави богат и оригинален колаж от различни изразни средства, в който монологът бързо сменя ярката хумористична ситуация, а тя на свой ред изненадващо преминава в песен. Бързо се редуват и различни персонажи – крал-изобретател, цигани-гробари, застаряващи младши инспекторки, весели вдовици. Това са само част от множеството роли, през които актьорите преминават с лекота.

Една силно запомняща се, витална, музикална комедия. В нея можете да видите всички нюанси на смешното – от гега до гротеската; през шаржа до иронията. През комедийните истории публиката ще се срещне с абсурдното ежедневие на малкия човек, за да се върне отново към широката руска душа.

Спектакълът не е подходящ за лица под 14-годишна възраст.