ГОРД ще участва в изборите с пълна кандидат-депутатска листа в района
ГОРД ще участва в изборите с пълна кандидат-депутатска листа в района / Дарик Габрово

Председателят на ПП ГОРД Слави Бинев днес бе в Габрово, за да представи официално ръководството на структурите в региона.Заедно с него дойдоха Юлияна Дончева и Станислав Недков, който е председател на младежката организация на ГОРД и координатор за Северен Централен район.  Общински лидер на пратията в Габрово е д-р Албена Тапова. Тя е ветеринарен лекар. В момента работи в частна фирма, но досега е била на държавни служби, като се е занимавала основно с контрол  и безопасността на храните.

В Трявна структурата ще се ръководи от магистъра по икономика Емил Милушев, който до преди две години е бил началник на полицейското управление в града, а сега е безработен.

По думите на Слави Бинев и двамата не са били политически обвързани. Според него това са подходящите хора, които ще могат да се борят за разрешаване на проблемите в региона. Да се върне достойнството на хората е основната идея на партията.

Д-р Тапова в отговор на журналистически въпрос определи като най-важни проблеми в Габрово незапочнатото строителство на тунела под Шипка, лошия обществен транспорт, задръстванията, липсата на забавления за младите. Към тях Слави Бинев добави още безработицата и проблемите пред малките и средни предприятия.

 Във всички райони ГОРД ще участва в изборите с пълни листи. В Габрово, както навсякъде в страната, ще бъдат издигнати местни хора -"такива, които не са били омърсени с власт". Те ще поемат ангажимент пред обществото и ще се отчитат пред него.. „Политика и властта са явно болест, към която малко хора са резистентни. Ние търсим именно тези хора, защото властта и парите са лупата на човека и ако този човек е умен и способен, то те ще удвоят неговите качества, но ако е глупав - това още по-ясно ще проличи. Депутатът трябва да е човек докоснал успеха и политиката да е естествения завършек на една добра кариера, а не некадърник, който не може да оправи собствените си проблеми и който като напусне парламента да отива на борсата за помощи за безработен", каза Бинев.

Юлияна Дончева обясни, че в момента се работи по създаването на механизъм за отзоваване на депутати, освен това те няма да могат да остават в парламента повече от два мандата. "Това са хора, които ще се разписват под принципи и ще трябва да ги спазват", заяви Слави Бинев.

Той съобщи още, че ГОРД ще поеме пълната издръжка и се ангажира със защитата на полицая, който простреля крадеца на кабели от Баня, Разложко. "Държавата абдикира и ни се налага да я заместваме", допълни Бинев.