Габровският театър подготвя премиера на Железният светилник
Габровският театър подготвя премиера на Железният светилник / Дарик Габрово

 

Премиерата на постановката "Железният светилник" по класическото произведение на Димитър Талев ще бъде в края на ноември, каза директорът на габровския драматичен театър Невена Митева. В него участва целият състав на театъра, включително и най- младите попълнения - Димо Димов и  Петко Петков. Дебют ще направи и младата художничка Калина Терзиева, която ще предложи интересни идеи за сценографията.

"В момента се водят преговори с режисьора Бойко Илиев да продуцираме един спектакъл- френска трагикомедия с участието на Вальо Танев, Мариус Донкин и Елена Петрова. Така, че до края на годината габровци ще имат възможност да гледат тези три големи звезди на нашия театър", каза Невена Митева.

На 1 октомври ще излезе премиерата на театъра за деца, която се нарича "Дяволски чирак". Драматизацията е Навена Митева по приказката на Николай Райнов. С тази премиера се открива месеца за детски спектакли. През целия октомври малките зрители ще могат да гледат три гостуващи детски постановки.

На 10 октомври габровският драматичен театър навършва 65 години. Празникът ще бъде отбелязан официално на 19 октомври със спектакъла "Татул". И през този сезон продължават да се играят представленията "Село, село, пусто село", "Любовен квадрат", както и "Живот в кашони". Митева допълни, че любопитното ще бъде гостуването на Христо Мутафчиев в главната роля на спектакъла "Методът G".