Габровски гимназисти със собствени шкафчета
Габровски гимназисти със собствени шкафчета / netinfo

Учениците от Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев" в Габрово от предстоящата учебна година ще раазполагат със собствени шкафчета.  В момента се обмислят точните параметри на проекта, обясни директорът на гимназията Цветана Кюмюрджиева. Шкафчетата ще се ползват само от един ученик през цялото време на обучението му. Това ще става след внасяне на депозит. Ако при издаването шкафът е в добро състояние, парите се връщат, обясни Кюмюрджиева.

Разработването на проекта се налага, за да могат да се махнат старите шкафове от стаите и всичко да стане по-чисто и уютно, каза директорът на гимназията. Идеята за нововъведението е на ръководството на „Акад. Иван Гюзелев" и на училищното настоятелство.

Според Кюмюрджиева, децата ще пазят шкафовете, тъй като в противен случай ще загубят парите си. Те обаче имат изградени навици, тъй като за последната година, след като са подменени всички маси и столове, не е имало случаи на унищожаването или повреждането им. Освен това в коридорите на училището и по фасада на сградата са монтирани видеокамери, които следят за нарушения.