Човек на вярата
Човек на вярата / Списание 8
Преди по-малко от четири години Ганета Сагова и Добрин Кашавелов спечелиха второ място в конкурса Action4Climate с първия си филм за климатичните промени. След това публиката в страната имаше възможност да се докосне до една интересна личност – Алекс Орбино, благодарение на филма „Човек на вярата”. Ганета Сагова е главен редактор на списание „8” и режисьор на филма, Андриана Герасимова и Добрин Кашавелов са други творци, които са част от екипа.

Кой е Алекс Орбино, за да му бъде посветен филм? Роден през 1940, той е най-малкият от 12 деца в семейството, но, след една магична случка със земетресение и кълбо светлина от небето, започва да лекува с енергията си едва на 9 години. През историите на пациенти и изследователи наблюдаваме ръцете на Орбито, които правят психични операции и дори прогонват парализа и рак, а броят на излекуваните от него надхвърля милион. Да се документира тази необичайна, но напълно реална притча отнема на екипа четири години, а крайният резултат е първият български филм, създаден с краудфъндинг кампания, благодарение на Списание „8”. 

Филмът „Човек на вярата” ще бъде представен в Габрово на 27 януари от 18:00 часа в зала „Възраждане”.
 
Добрин Кашавелов е роден в Габрово, живее и работи в столицата. Малко след 11:00 часа днес Българско национално Дарик радио предлага интервю с него. Очаквайте отговорите на важни за всеки човек въпрос.  Един млад творец, какъвто е Добрин Кашавелов, ги е открил чрез този филм!

Защо Алекс Орбино е избран за герой на филма, с какво провокира той интереса на няколко млади български творци? 
Къде се крие ключът към здравето? 
Кога и защо се разболяваме?
Може ли човек да се излекува сам?

 

Човек на вярата
Човек на вярата


Добрин Кашавелов ще ни пусне и „зад кулисите” на този филм? Продукцията променила ли е по някакъв начин отношението му към живота и здравето - толкова важно в света, в който съществуват хората? С останалите от екипа случила ли се е промяна на гледните точки?
 
Какво е чувството един млад творец да се изправи пред своите съграждани като част от екип, създал такъв филм? 

Слушайте интервюто с Добрин Кашавелов по Дарик - 16 януари, вторник, малко след 11:00 часа.