/ гостува в Пловдив с постановката „За Първото българско царство: ОТШЕЛНИКА“
Драматичен театър „Рачо Стоянов" гостува тази вечер в Пловдив с постановката „За Първото българско царство: ОТШЕЛНИКА“. Режисьор е Петринел Гочев. Това е представление, в което се проследяват историите на няколко души, срещнали се при различни обстоятелства със Св. Иван Рилски.

Животът на всеки от тях не е същият след този „сблъсък“. Непознати за нас, но описани в многобройни свидетелства, тези събития са вълнуващи в многообразието си - парадоксални до комичност, дълбоки и затрогващи и не биха оставили хладен никого, който се срещне с това представление. 

Драматичният театър с три награди от фестивал в Коми

В него ще видим и цар Петър, син на Симеон Велики - един не много популярен, но изключителен като политик и духовна личност, владетел. Ще се срещнем и с група от Самуиловите ослепени войници, опитващи се да намерят смисъл в живота след Самуиловата смърт. 

Кукленият театър ще се представи на международен фестивал в Литва

Ще се запознаем и с малкия Лука, племенник на отшелника - едно момче, което с детския си поглед върху случващото се около него ще разклати убеждението у всеки възрастен, че познава живота.

„За Първото българско царство: ОТШЕЛНИКА“ е представление, което ще ни поведе през реката на миналото, в самото сърце на времето - в което се ковеше българското самосъзнание.