Дядо Васил Свилански от с.Боазът стана на 100 години
Дядо Васил Свилански от с.Боазът стана на 100 години / Община Севлиево

 

В истински празник за жителите на село Боазът се превърна рожденият ден на юбиляра. Семейството, роднини, съседи и приятели се събраха в салона на читалището, за да отпразнуват заедно с дядо Васил стотния му рожден ден. В изключително добро настроение столетникът посрещна кмета на Общината Йордан Стойков и зам.-кмета Полина Косева, които бяха дошли лично да го поздравят.

Поздравителен адрес и кошница, в която имаше плодове, сладкарски изделия и чифт ръчно изплетени вълнени чорапи, връчи кметът Стойков на дядо Васил.

„Да си жив и здрав и да се радваш на внуците и правнуците, които имаш", пожела Стойков на юбиляра.

Поздравителен адрес столетникът получи и от президента на Република България Георги Първанов.

"Честити сто години !В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления - от все сърце и със синовно уважение. Пожелавам Ви здраве и бодър дух", се казва в поздравлението на президента.

По повод юбилея дядо Васил получи от съселяните си телевизор. Местни самодейци от фолклорната група допълваха настроението на празнуващите. По думите на дядо Васил тайната на дълголетието му се крие в това, че цял живот е работил като вол и всяка сутрин и вечер благодари на бог. Столетникът има едно дъщеря - Маринка, двама внуци и двама правнуци. Въпреки многото години, дядото е в добро здраве.