Дончев: Ще работя, давайки всичко от себе си
Дончев: Ще работя, давайки всичко от себе си / Дарик Габрово
Дончев:"Ще работя, давайки всичко от себе си"
27010
Дончев:"Ще работя, давайки всичко от себе си"
  • Дончев:"Ще работя, давайки всичко от себе си"

Нелепо е да се смята, че аз бих отишъл на такава позиция насила. Когато правя нещо го правя давайки всичко от себе си. Така съм работил през последните две години и половина, така ще работя и оттук нататък. Това каза кметът на Габрово Томислав Дончев, който от утре излиза в отпуск, а в средата на седмицата вероятно ще бъде одобрен за министър по управление на средствата от Европейския съюз.  

„Ситуацията е такава, премиерът така е решил, че има нужда от силна, активна, системна работа в посока - работа със средствата от ЕС. Той е преценил, че аз съм човекът, който трябва да се заеме с това", каза на последната си пресконференция като кмет Дончев.

"Когато говорим за подобни предизвикателства за подобни задачи не можем да разсъждаваме на ниво капризи - искам малко повече или пък искам по-малко и се колебая. Става дума за това колко средства ще може да ползва българската икономика,  по какъв начин всички средства от кохезионния фонд и структурните фондове ще могат да променят реално социално-икономическата картина в страната. По отношение на тази тема и така направеното предложение тук коментари искам или не  - няма", обясни той.

"Със сигурност решението не е лесно и не е минало без емоционални поражения за собствената ми личност. Когато правя нещо го правя давайки всичко от себе си.  Така съм работил последните две години и половина така ще го правя и оттук нататък", добави Дончев.

Томислав Дончев обясни още, че ключов аргумент да приеме предложението на премиера е била възможността да помага и на останалите общини. Той бе категоричен, че си тръгва, но ще се върне в Габрово, защото тук оставя сърцето си. По неговите думи най-важното, което е разбрал през последните дни е, че не е бил сам и направеното е било споделяно от голяма част от габровци. "Най-значимото, което се случи е, че бе събудена някаква енергия", каза Дончев. Той прогнозира, че битката за кметското място ще бъде ожесточена, тъй като оставя Общината в добро финансово състояние, без неразплатени задължения и с резерв. Томислав Дончев информира, че е отправил предложение до заместник-кмета на Общината Таня Христова да се присъедини към неговия екип в София, но все още не е получил отговор. За свой заместник до избора на временно изпълняващ длъжността е посочил другия зам.-кмет Николай Сираков.

Повече в прикачения файл