/ Музей Дом на хумора и сатирата
На 21 март, четвъртък, Музеят на хумора и сатирата отправя своята покана за едно специално събитие в изложбата "ВНИМАНИЕ!", в която са представени 27 визуални артисти от Габрово и региона. Ива Съйкова ще проведе кураторска беседа в откритата на 27 ноември 2018 година изложба.

ДХС предлага пътешествия в приказните светове

Защо тези 27 млади творци заслужават вниманието на публиката? Изложбата цели да привлече погледа зрителя към едни познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали път към реализация и утвърждаване във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства. Ива Съйкова ще разкаже малко повече за творческия път на всеки от тях.

Гостите на събитието ще се стрещнат и с Невена Екимова, участничка в изложбата, която е свързана и по друг начин с Музея на хумора и сатирата. Тя е автор на една специална изложба в предстоящото 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството, със заглавие "Град Градина". Това ще бъде първата изложба в международно биенале, създадена специално за деца.

ДХС приюти ценно дарение от проф. Иван Газдов

Ива Съйкова е родена в Габрово. Работи като културен мениджър и куратор на галерия Орловска10 и сдружение Артерия. Невена Екимова е родена и израснала в Габрово, заобиколена от сборници по математика и тракане на шевни машини. Завършила е колеж за изобразително и филмово изкуство в Кабелвог, Норвегия и художествената академия в Гьотеборг, Швеция.