Пореден пожар в сухи треви и храсти
Пореден пожар в сухи треви и храсти / РСПБЗН – Габрово
Пожари в сухи треви и храсти вилняха в неделя в Севлиево, Дряново и Трявна. Благодарение на намесата на служителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, няма нанесени материални щети.
 
Пожарите станаха в рамките на около два часа – в землище на град Севлиево, край дряновското село Скалско, близо до Габрово и в частен имот на ул. „Батак” в Габрово.

Десет пожарникари са били ангажирани в гасенето на пожарите, излезли са четири автомобила.
 
Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Габрово призовава за недопускане на вредни за екологията, трагични за собствениците и неприятни за жителите на населените места последици.

Пожар в стърнище унищожи ниви
 
Не бива да се допуска запалване на стърнища, слама, суха трева и отпадъци по слоговете, крайпътните ивици и други тревни площи.
 
Необходимо е повишено внимание при боравене с открит огън, тъй като една безотговорно хвърлена незагасена цигара или кибритена клечка от пътуващи в автомобил, разсеян пастир или турист, може да стане причина за крупни пожари с тежки последици както за околната среда така и за частната собственост.

Пореден пожар в сухи треви и храсти край габровското село Кози рог
 
Не бива да се допуска паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и изгасяването на огъня при реална опасност от пожар.
 
Не бива да се пали огън на открито във ветровито време.
 
В случай на пожар, задължение на гражданите е да се обадят на тел. 112 и да участват активно в неговото погасяване.