„Моят безопасен път до училище“
„Моят безопасен път до училище“ / Областен управител Габрово

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-тронспортни произшествия областният управител, началникът на сектор „Пътна полиция“ – Габрово, Регионалното управление на образованието – Габрово и БЧК – Габрово отправиха апел към всички да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Към тях се присъединиха и ученици от областта, които участваха в конкурс на тема „Моят безопасен път до училище“. От всички получени рисунки 30 са селектирани и представени в изложба в Областната администрация, която днес беше открита тържествено. Връчени бяха три награди и една специална на: Елица Чукова от ОУ „Ран Босилек“ Габрово, Нели Лалева от СУ „Васил Левски“ Севлиево, Елица Петкова и Милица Касабова от СУ „Отеци Паисий“. Всички рисунки, получени в рамките на конкурса ще останат до края на месец ноември в заседателната зала на администрацията, за да може да напомнят на възрастните, че трябва да бъдат внимателни на пътя.

Областният управител Невена Петкова благодари на присъстващи на това събитие и сподели, че това е една хубава инициатива на Областната комисия по безопасно движение по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, която тя приветства и напълно подкрепя.

Моят безопасен път до училище
Областен управител Габрово

„Много се говори по темата, но аз смятам, че всички ние заедно – представители на институции, родители, деца  трябва да продължаваме да работим за това жертвите по пътя да стоват все по-малко. Днес откриваме една изложба, която на всички ще ни покаже, че децата знаят как да се движат безопасно. Нека всички тези детски рисунки по стените ни и присъствието Ви тук да се приеме като наш своеобразен призив към шофьорите“, допълни още Петкова.

В изказването си пред децата, техните родители и учители тя акцентира и върху това колко важен е личният пример, от който се учат те. Тя призова „да не мисилим толкова за лошите статистика, които показват много жертви и катастрофи, а да се постараем да мислим за това какво трябва да правим, за да намалее броя на лошите новини“.

„Пожелавам ви вашият безопасен път до училище да се превърне във вашия безопасен път в живота и света на възрастните. И когато пътувате не забравятйте, че някой ви обича и ви чака“, каза още областният управител на Габрово Невена Петкова. И след като и наградите бяха рздадени, а изложбата разгледана всички присъстваха на беседа с пътния полицай Момчил Григоров, който напомни някои важни мерки, свързани с пътната безопасност и предстоящия зимен сезон.  Учениците имаха възможност да разговарят още с доброволци на БЧК и да наблюдават демонстрация за оказване на първа помощ.