/ Thinkstockphotos

С присъда по наказателно дело от общ характер състав на Районен съд с председател съдия Денев, осъди мъж от мъж от с. Камен, област В. Търново, на четири години лишаване от свобода за извършена измама.

Съдът призна подсъдимия Д.С. за виновен в това, че на 8 февруари 2016 г., при условията на повторност и на немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у възрастен мъж от Габрово, че е необходимо да заплати определена сума за операция на дъщеря му, с което причинил на пострадалия имотна вреда в размер на 2 000 лева.

Видно от доказателствата по делото подсъдимият се представил по телефона за д-р Иванов и поискал 8 000 лв. за лечението на дъщеря му. Потърпевшият разполагал само с част от посочената сума, която предал на друго лице от Габрово, съобразно дадените му от Д.С. указания.

Полицията задържа двама младежи за кражби от частни домове в село Чехлевци

За извършеното престъпление Д.С. бе осъден на 4 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Тъй като деянието по настоящата присъда е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на подсъдимия съдът приведе в изпълнение и наказание от още 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно отделно от горепосоченото.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Габрово в 15-дневен срок.