Болниците от областта се договориха със Здравната каса
Болниците от областта се договориха със Здравната каса / Дарик Габрово, архив

 

Районната здравноосигурителна каса в Габрово подписа индивидуалните договори с лечебните заведения в областта, които ще извършват болнично лечение на здравноосигурени пациенти през 2011г., съобщават от пресцентъра на институцията.

Областната многопрофилна болница „Д-р Тота Венкова", подписа договор за 217 клинични пътеки /КП/ при 223, по които е работила през 2010г..  

Специализираната болница за лечение на белодробни болести в Габрово ще лекува пациенти по 7 КП, с една повече от миналата година.

Общинската болница „Д-р Стойчо Христов" в Севлиево сключи договор за 75 КП, при 104 през миналата година.

Частната болница „Акта- Медика" в Севлиево ще лекува здравноосигурени пациенти през тази година по 44 КП, като миналата година са били с 1 повече.

 Тревненската общинска болница подписа договор за 56 КП, по които ще работи през 2011г., при  63 за 2010г.

Общинската болница в Дряново сключи договор по 9 КП, което е с 4 повече от 2010г..

„ДКЦ І - Габрово" ще лекува пациенти по 1 КП, както и през предходната година.

Сред отпадналите за 2011г. клнични пътеки, няма такива, които да са важни структуроопределящи и със значителен брой преминали пациенти, уточняват от районната каса.

Основните причини за неподписване на договор за някои оттях  са: липса на необходимата болнична структура /клиника или отделение/, липса на ниво на компетентност, изисквано в съответствие с медицинските стандарти, липса на клинична компетентност /не е налице изисквания минимален обем дейност/