/ ThinkStock/Getty Images

В село Боженци е разкрита домашна оранжерия за производство на марихуана. Иззети са 200 саксии канабис, огнестрелно оръжие, боеприпаси, оптически прицел и заглушител за него, информираха от МВР.

Акцията на полицията е от петък, когато криминалисти извършили проверка в наследствената къща на 46-годишен мъж от София, намираща се в село Боженци.

Млад мъж захвърля наркотици, докато го проверяват полицаи

При претърсването на имота полицаите се натъкнали на изсушени растения, от рода на конопа. Открито било и помещение за отглеждане на марихуана, оборудвано с нагревателни лампи, система за контрол на температурата, изградени поливни системи, влагомери, вентилация, филтри и други.

Открити били около 200 растения, които били с прерязани стъбла. Иззети били 1256 грама суха растителна маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана.

Нагло: Млада жена опита да внесе наркотици в сградата на Окръжния съд в Габрово

При извършените процесуално – следствени действия криминалистите открили и иззели още самоделно огнестрелно оръжие с нарезна цев 22 калибър, 5,6 мм, с монтиран на него оптически прицел и заглушител, както и 98 патрона за същия калибър.

По случая са образувани 2 досъдебни производства. Районната прокуратура в Габрово е уведомена за престъпленията. Спрямо 46-годишния софиянец е била наложена мярка полицейско задържане за срок до 24 часа по редна на Закона за МВР.