1 г. условно за бившия изпълнителен директор на “Пазари” Асенов
1 г. условно за бившия изпълнителен директор на “Пазари” Асенов / netinfo
Влезе в сила присъдата на Габровски окръжен съд, с която Асен Асенов бе осъден условно на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че през периода 01.01.2003 г. - 26.03.2003 г., като изпълнителен директор на "Пазари" АД, не положил достатъчно грижи за стопанисването и опазването на повереното му имущество, преустановил плащането на вноски по договор за лизинг, сключен с "Деу България" АД - София и Анекс към договора и доброволно върнал на лизингодателя лек автомобил, от което е последвала значителна щета за "Пазари" АД в размер на 12 000 лв., като деянието е извършено умишлено и не съдържа признаците на по-тежко престъпление.

С постановената присъда съдът призна Асенов за невинен и го оправда всички останали обвинения. След протест от страна на прокуратурата и жалба на подсъдимия делото е разгледано от състав на Апелативен съд - Велико Търново, който потвърди постановената от Габровски окръжен съд присъда.

По делото се е произнесъл и състав на Върховния касационен съд, който с решение от остави в сила постановения от Апелативния съд акт.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване, с което постановената от Габровски окръжен съд присъда влиза в законна сила.