Завърши поредния ремонт в Ген.Тошево, финансиран по Проект Красива България
Завърши поредния ремонт в Ген.Тошево, финансиран по Проект Красива България / Община Ген.Тошево

Приключиха строително-монтажните дейности по сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие” в Генерал Тошево, информираха от общината. В рамките на четири месеца бе  извършено конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на земеделците от региона - цялостна реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на нова ПВЦ дограма. Положени бяха нови подови настилки и врати, измазани и боядисани са таваните и стените, изцяло подменени са  санитарните възли, ел. и В и К инсталациите  в помещенията. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 180 870 лв с ДДС, уточняват от кметството.

Очаква се в началото на новата 2016 година служителите на земеделската служба отново да се върнат в обновената общинска сграда.

Финансирането на ремонта се осъществи по Проект „Красива България”, като за целта в началото на тази година бе подписано споразумение между община Генерал Тошево и Министерството на труда и социалната политика. Заедно със строително-монтажните работи, договорът предвиждаше и провеждане на обучение на регистрирани в Бюро по труда безработни.

Проект „Красива България” стартира официално през 1998 година и за този период община Генерал Тошево реализира договори за финансиране, надхвърлящи един милион лева, информират от общината. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.