Заседанията на Общинския съвет вече ще могат да се гледат онлайн
Заседанията на Общинския съвет вече ще могат да се гледат онлайн / Дарик Добрич

С минута мълчание в памет на загиналите при атентатите в Брюксел започна днешното заседание на Общинския съвет на Добрич. След това председателят Иво Пенчев обяви, че сесиите на местния парламент вече ще могат да се гледат онлайн в реално време. Днес беше направено тестово излъчване. Предстои на сайта на общината да се даде възможност със специален бутон, чрез директен линк да се улесни достъпа до излъчването.

Днес общинските съветници удължиха с още 5 години срока за ползване на общински помещения по ул.”Отец Паисий” 62 от Дружеството за декоративни животни и птици „Златна Добруджа”. Докладната записка бе отхвърлена на предишната сесия с мотива, че не се знае нищо за дейността на дружеството и то не полага добри грижи за имота. С писмо от дружеството съобщили, че провеждат ежеседмични събрания, подготвят птици за участие в изложби на национално и международно ниво и са спечелили много награди. Членовете наблюдават селекцията на добруджанския гълъб, който вече е признат на европейско ниво. Ремонтът и поддръжката на сградата се правят главно с дарения и с помощта на членовете на дружеството.

С още 5 години бе удължен и скокът за ползване на клуба на военноинвалидите, който се намира на ул.”Трети март” 38. За същия срок бе предоставен част от офис по бул.”25 септември” на Бизнес център - Добрич. Подчертано бе, че центърът работи по различни проекти, между които и българо-румънски, който ще даде възможност за безхартиени заседания на ОбС и уеб-базирана платформа, подпомагаща работата на съвета.