Започна възстановяване на двете игрища на стадион „Дружба”
Започна възстановяване на двете игрища на стадион „Дружба” / netinfo

Със съдействието на фирмите „Елтрак България”, София, и „Бри Сервиз”, Варна, община Добрич започна ремонтни дейности на терените на стадион „Дружба”. В рамките на ХІV Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” със съдействието на общината двете фирми провеждат демонстрация на машини CAT в реални работни условия.

Машините CAT, които се използват за култивирането на терените, са верижен булдозер, мини – товарач, вибрационен валяк за почва, телескопичен манипулатор и други. С тях на принципа на публично – частното партньорство фирмите извършват безвъзмездно поредица от възстановителни дейности на двата терена на детско – юношеската футболна школа. Регенерирането на настилките и стабилизацията на почвите са подготвителен етап от цялостното реновиране на игрищата, като на следващ етап те ще бъдат покрити с изкуствена трева и ще могат да се ползват за тренировки на младите футболисти.

От кметството и от името на футболните фенове бе изказана благодарност на фирмите „Елтрак България” и „Бри Сервиз” и на техните управители инж. Пламен Стойчев и Мариян Петков за благородния жест.