/ Дарик Добрич
От днес Община Добрич започна да приема електронни заявления за прием в детските ясли на града, съобщават оттам. Услугата се предлага за първи път и има за цел да улесни родителите при записване на децата в желаното детско заведение. В първите 30 минути след старта на приема са регистрирани 70 заявления, а към 15.30 ч. регистрираните заявления са 147.

Средното време за регистрация е 2 минути. С едно заявление се кандидатства за всички желани детски заведения. Може да бъде направено в удобно за родителя време дори от мобилния телефон. Освен по електронен път, може да се направи регистрация на място в избрана от тях детска ясла. Графикът на предстоящите класирания е публикуван на сайта за прием в раздел „График на дейностите“.

Новата услуга може да се използва от началната страница на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg  в Рубриката „Прием в детските заведения“.  Помощ в попълването на модула родителите могат да получат като изтеглят ръководството за потребители. Освен on–line услугата родителите могат да регистрират детето си в желаната детска градина на място от обучен служител /домакин/. За регистрация е необходим документ за самоличност. Срокът за записване на децата в детските ясли е 30 май. 
С правилата за прием и условията за класиране на децата можете да се запознаете на сайта на Общината.