Задържаха под стража нападател на продавачка
Задържаха под стража нападател на продавачка / Дарик Добрич - архив

Добричкият окръжен съд задържа под стража обвиняем за грабеж, съобщиха от пресслужбата на съда. 40-годишният Борис Ангелов от село Лясково е обвиняем по досъдебно производство за това,  че на 07.01.2011 г. в село Владимирово, при условията на опасен рецидив, се опитал да отнеме чужди движими вещи - обеци, пръстен и пари, от 67-годишна жена от същото село с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Нападателят влязъл в магазин за хранителни стоки в селото и поискал от продавачката да му предаде оборота за деня, обеците и пръстена й, като я заплашил със смърт. След това започнал да дърпа обеците на жената, при което й разкъсал ушите.

По време на инцидента в магазина е влязла клиентка, която се развикала за помощ. Съселяни съобщили за нападението на местния полицай. Нападателят избягал от магазина, но бил заловен от служителя на реда в нива край селото.

Борис Ангелов е криминално проявен,  има основно образование, не работи и не е женен. Той няма постоянен адрес, нито  документи за самоличност.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - Варна.