п лято почивка 
п лято почивка  / Thinkstock/Getty Images
Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над източната половина от страната и планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 25-28. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра около 18, на 2000 метра - около 11 градуса.
 
В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб източен, в източната половина - до умерен изток-североизточен вятър. Температурите ще се повишават и втория ден преобладаващите максимални ще са между 30 и 35; по-ниски, до 27-29 градуса, ще остават по Черноморието.

Цялата следваща седмица времето ще бъде предимно слънчево и топло, на места в сряда и четвъртък по поречието на река Дунав и Източна Тракия ще бъде и горещо, до 37-38 градуса. Навлизаме в период на сухо и топло време, което ще продължи около 10 дни.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg