/ Facebook
Екипът на Художествената галерия кани учениците от добричките училища да се включат във „Великденска работилница за въображение“, в която да изработят красиви, цветни картички и сувенири за светлия християнски празник.

Представят изложба с отличените творби в общинския кръг на конкурса "С очите си видях бедата"

Заниманията се провеждат по програма „Традиции“ на културния институт, продължават един час и изискват предварително записване - от 15 април. Материалите се осигуряват от галерията. Входът е 1 лев. Идеята на екипа е изработените в работилницата сувенири да се предоставят за благотворителен базар, организиран в полза на Десислав Димов, който ще се състои в двора на Храм „Свети Георги” на Разпети петък - 26 април от 8.00 часа.

Десислав Димов е на 37 години и целият му трудов стаж е в системата на образованието в Добрич. Той е претърпял автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу. 

Следват 17 години, изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване. Предстои му нова операция, за която са нужни около 60 000 лв., които са непосилни за Десислав и семейството му.