Вандали счупиха люлка в двора на детска градина
Вандали счупиха люлка в двора на детска градина / netinfo

Люлка в двора на детска градина №10 „Слънчице" в Добрич е била счупена през празниците. Металните дръжки на люлката са откъснати. Изтръгнато от бетоновата му основа е и едно от новите кошчета за отпадъци.

За случая е информирана областната дирекция на МВР, съобщават от градината. Това е третият вандалски акт в двора на ЦДГ „Слънчице" за последната година и половина. Преди време бе счупена и опожарена част от беседката, а след това бяха изтръгнати новозасадени храсти. Тогава полицията установи непълнолетните извършители и щетите бяха възстановени. За това спомогна и извършващото се видеозаснемане в двора на детското заведение.

ЦДГ №10 е с напълно обновени съоръжения за игра и монтирани градински съоръжения, осигурени по два проекта на Сдружение за развитие на деца „Слънчице". Единият е за 10 000 лева по Програмата на Община град Добрич за финансиране на благоустройствени мероприятия с участие на местното население. Другият проект „Чиста Земя за слънчево детство" бе реализиран с 2 970 лева по програма „Чиста околна среда" на ПУДООС към Министерството на околната среда и водите.