/ Live.varna.bg
В Тервел вече е изградена безжична - WiFi/мрежа, съобщават от Общината. Администрацията кандидатства в инициативата за безплатен безжичен интернет на публични места в Европейския съюз WiFi4EU и спечели ваучер за 15 000 евро.

Много нови интересни занимания в лятната програма за децата на Тервел

Устройствата вече са разположени в седем външни и девет вътрешни точки в града, на обществени места. Безплатен високоскоростен безжичен интернет вече ще има в: зоната на централен площад „Фонтани“ - ниво 1 и ниво 2, на площада около паметник „Хан Тервел“ ,около секторите за тръгване на Автогарата и в чакалнята ѝ, в Исторически музей, в НЧ „Димитър Дончев – Доктора“ - в компютърната зала и в библиотеката и в административната сграда на Община Тервел.

Одобриха за финансиране 4 малки проекта на Община Тервел

Към настоящия момент безплатен безжичен интернет има на всички обществени точки, с изключение на тези в Градския парк и Централен площад „Фонтани“ – ниво 1 и ниво 2, които са в етап на изграждане. Наименованието на мрежата на всички места е Tervel WiFi.

Доставеното и монтирано оборудване и мрежата ще бъдат поддържани от фирмата-изпълнител срок за гаранционна поддръжка от 36 месеца.